Open Modal
X
[MAXIMUM_COMPARE_PRODUCTS]
/userfiles/65a81db3-195c-4db7-b495-805aeefd4dc1/image/artool.png
Preț vechi
319,00
Lei
(-20%)
Preț
255,20
Lei
Preț vechi
319,00
Lei
(-20%)
Preț vechi
427,00
Lei
(-15%)
Preț
362,95
Lei
Preț vechi
427,00
Lei
(-15%)
Preț vechi
535,00
Lei
(-15%)
Preț
454,75
Lei
Preț vechi
535,00
Lei
(-15%)
Preț vechi
0,00
Lei
(-%)
Preț
485,00
Lei
Preț vechi
0,00
Lei
(-%)
Intrebari frecvente despre produse vinificatie
1. In ce consta arta vinificatiei?
Timp de mii de ani, viticultorii au folosit un sistem complex de organisme vii si procese biochimice pentru a produce vin. In timp ce bautura a evoluat de-a lungul timpului si stilurile s-au diversificat, procesul fundamental de fabricare a vinului a ramas acelasi: drojdia fermenteaza zaharul din sucul de struguri, transformandu-l in etanol, dioxid de carbon si caldura.
Arta vinificatiei consta in a sti cum sa folosesti diferite soiuri de struguri, bucati de drojdie si etape de productie pentru a crea stiluri distincte care sunt recunoscute pentru aroma, gustul si aspectul lor. Aceste trasaturi, insa, sunt rezultatul unor interactiuni complexe intre conditiile de crestere a strugurilor, compozitia biochimica a acestora la recoltare, reactiile care au loc in timpul fermentatiei si evolutia biochimica a mustului, a sucului si a vinului in timpul procesarii. Orice dezechilibru in aceste interactiuni in timpul productiei - de la vita de vie la pahar - poate modifica rezultatul si poate scadea calitatea unui vin.
2. Care sunt etapele procesului de vinificatie?
- Zdrobirea strugurilor cu o presa teasc.
- Stabilizarea. Pentru un vin deosebit, trebuie sa lasati strugurii si sucul proaspat obtinut sa se odihneasca timp de aproximativ 24 de ore, la o temperatura scazuta. Acest lucru permite sucului sa se stabilizeze inainte de a incepe fermentarea.
- Fermentarea. Acesta este momentul in care veti avea nevoie de hidrometru pentru a tine evidenta nivelului de zahar.
- Limpezirea sau ”tragerea vinului din butoi”. Aceasta etapa reduce nivelul de aciditate al vinului.
- Filtrarea/finisarea si imbutelierea. Inainte de a imbutelia vinul, trebuie sa va asigurati ca ati scapat de toate micile microorganisme care se gasesc in vin si care tin de fermentatie.
Date Comerciale
ARCHIMINA SRL
J02/1562/1994
RO6510041
I.L.Caragiale Nr.1
Arad, Arad
artool.hu
Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.